Poziv organizatora sajma, prenosimo u cjelosti.

Poštovani,
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da su u toku pripreme za održavanje 2. pčelarskog sajma Dunavskog regiona u Novom Sadu, koji će biti održan u subotu, 17. novembra 2018. godine. Na Sajmu će se okupiti svi značajni predstavnici opreme za pčelarstvo, ambalažu, med, proizvode na bazi meda kao i kozmetičkih preparata na bazi meda i svega ostalog na bazi pčelinjih proizvoda.
Pored izlagačkog segmenta u Hali “Master” i Auli Novosadskog sajma, u Kongresnom centru će biti priređene tribine i predavanja o aktuelnim temama u pčelarskoj proizvodnji. U saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) omogućili smo da na predavanjima govore eminentni stručnjaci iz Srbije i inostranstva.
Verujemo da ćete prepoznati i iskoristiti sve mogućnosti koje donosi učečše na Sajmu, jednom od najuglednijih i najvećih događaja iz ove oblasti u regionu. Ulaz za posetioce je besplatan.

PROGRAM 

10.00-10.15 Svečano otvaranje

10.30-12.00 „INTEGRALNA BORBA PROTIV VAROE I PROTOKOLI TRETMANA OVOG PARAZITA PČELA

Predavač: Dr vet. med. JORGE RIVERA GOMIS, Rim, Italija

Institut za eksperimentalna istraživanja u oblasti sprečavanja bolesti životinja regija Lacio i Toskana (Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Regioni Lazio e Toscana), Laboratorija za pčelarstvo, Rim

12.00-13.00 „SVE O MALOJ KOŠNIČINOJ BUBI (AETHINA TUMIDA) KAO PRETEĆOJ OPASNOSTI ZA EVROPSKO PČELARSTVO

Predavač: Dr vet. med. JORGE RIVERA GOMIS, Rim, Italija