Po šesti put

Pčelarske manifestacije

Po šesti put

Na ovogodišnjoj Šestoj izložbi meda i pčelarstva – Modriča 2013 izlagala su 24 pčelara iz Dervente, Šamca, Petrova, Gradačca i grada domaćian. Organizatori ove već tradicionalne manifestacije bili su Udruženje pčelara “Bagrem” iz Modriče, Turistička organizacije Modriča i Administrativna služba opštine Modriče. Ova pčelarska manifestacija je održana na otvorenom u Svetosavskoj ulici.

Udruženje pčelara “Bagrem” iz Modriče je obnovljeno 1998. godine, a preregistrovano 2006. godine i kontinuirano i sistematski je angažovano na razvoju, zaštiti i unapređenju pčelarstva te proizvodnji ekološki čistih  i kvalitetnih  pčelinjih proizvoda i zaštita životne sredine. Ima 72 člana.

Izložbu je otvorio Nikola Savić, zamjenik načelnika opštine Modriča. Govoreći o značaju ove manifestacije on je naglasio da ona ima veliki značaj kako za opštinu Modriča tako i za same izlagače.

Nikola Savić

– Izlagači su se danas predstavili  svojim proizvodima koji su privukli mnoge građane da se upoznaju s njima. Opština poklanja veliku pažnju ovakvim manifestaijama i podržava ih – istakao je Savić.

Po riječima Ante Milardovića, predsjednika Udruženja pčelara “Bagrem” Modriča, osnovni cilj ove manifestacije je promocija pčelarstva, koje obezbjeđuje zdravu hranu. On je ovu godinu ocijenio kao veoma lošu za pčelarstvo jer je prema podacima sa terena prinos meda dostigao negdje oko 10 kilograma po košnici.

Svečano otvaranje ukrasili su  prigodnim kulturno-umjetničkim programom djevočice i dječaci iz obdaništa “Naša radost”. Pčelari su im uzvratili posjetom njihovoj ustanovi i poklonima u medu i slikovnicama koje govore o ovom najvažnijem proizvodu pčela.