Med prste da poližeš

U Trebinju 18. i 19. avgusta

Med prste da poližeš

U okviru slave Grada Trebinje – Preobraženja Gospodnjeg održaće se i Sajam meda “Med Fest Trebinje 2013”. Svečano otvaranje ove pčelarske manifestacije zakazano je za nedjelju 18. avgusta u 9 sati, a zatvaranje je predviđeno sutradan u 21 sat. Očekuje se veliki broj izlagača iz Hercegovine, ali i šireg okruženja. I ovom prilikom pčelari i vinari će izlagati zajedno, što potvrđuje uključivanje pčelara u turističku ponudu ovog kraja.

U okviru “Med festa Trebinje 2013” organizovaće se ocjenjivanje meda. Taj posao je povjeren autoritativnoj komisiji na čijem čelu se nalazi poznati univerzitetski profesor iz Beograda dr Mića Mladenović.

Sajam u Trebinju je u funkciji prezentacije pčelarskog sektora i afirmacije rezultata pčelara iz Hercegovine, dakle, ima značajnu marketinšku dimenziju. Ali,  jedna vijest tabloidnog tipa, a koja ima veze sa pčelarstvom, pojavila se u brojnim medijima u Republici Srpskoj, pa i šire. Riječ je o snimanju najnovijeg filma “Ljubav i rat” poznatog režisera Emira Kusturice u Trebinju i okolini. U ovom filmu glumi i čuvena italijanska filmska diva Monika Beluči. Ljubazni domaćini su joj pripremili sve za ugodan boravak u Hotelu “Platani”, a na jelovniku, koji su pripremili našao se i čuveni hercegovački med.