Od 7. avgusta

Pčelarske manifestacije

Od 7. avgusta

Tokom mjeseca avgusta u Republici Srpskoj održaće se pet pčelarskih manifestacija – sajmova i izložbi. Samo će mjesec septembar, kao i ranijih godina, biti bogatiji po ovim marketinškim aktivnostima naših pčelara. S pravom se treba nadati da će  pčelari i ove godine biti dobri organizatori i domaćini, a očekuju se i lijepi komercijalni efekti.

Serija sajmova i izložbi počinje u Bijeljini. U okviru obilježavanja Svetog Pantelejmona – Slave grada na Gradskom trgu će se održati tradicionalna manifestacija „Dani meda u Semberiji”. Svečano otvaranje je 7. avgusta, a trajaće tri dana.

„Romanijski dani meda i ljekovitog bilja na Ravnoj Romaniji” održaće se i ove godine 11. avgusta kod manastira Svetog Georgija. Organizator je Udruženje pčelara „Glasinac” sa Sokoca, a očekuje se učešće pčelara iz Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Tri dana kasnije, dakle, 14. avgusta u Višegradu će se održati „Dani višegradskog meda”. Organizator je Udruženje pčelara koje nosi ime svoga grada. S pravom se treba nadati da će pčelari iz Andrićevog grada na obali Drine još jednom potvrditi svoje organizacione sposobnosti i tradicionalno gostoprimstvo.  Jer, oni imaju ambicije da razvijaju pčelarski turizam.

U okviru svečanosti povodom slave grada Trebinja – Preobraženja Gospodnjeg u našem jedinom gradu sa okusom Mediterana održaće se Sajam pčelarstva “Med Fest 2013.” Biće to prilika da pčelari izlože svoje najkvalitetnije proizvode, druženje, nova prijateljstva…

Istoga dana je pčelarska manifestacija i u Kneževu – Sajam meda i pčelarstva. Organizator je Udruženje pčelara „Kneževo”.