Sa skupštine

Godišnja skupština Udruženja pčelara “Višegrad” u Višegradu

Sa skupštine

U nedjelju 3. marta u prostorijama Srednje škole “Ivo Andrić” u Višegradu, održana je izborna sjednica Skupštine Udruženja pčelara “Višegrad”. Dosadašnjem rukovodstvu je istekao četverogodišnji mandat i izabrani su novi ljudi koji će voditi Udruženje u narednom  četverogodišnjem periodu.

Dosadašnje rukovodstvo je podnijelo izvještaj o svom radu u protekloj godini, kao i finansijski izvještaj. Oba dokumenta su, poslkije kraće diskusije, usvojena jednoglasno. U nastavku rada sjednice donesena je odluka da se uđe u redovnu proceduru dopune Statuta, kako bi se ovim najvišim aktom Udruženja utvrdilo konstituisanje i Nadzornog odbora.

Za novog predsjednika Udruženja ponovo je izabran dosadašnji predsjednik Radoje Tasić, a dužnost predsjednika Skupštine povjerena je Milošu Tadiću. U narednom mandatu Upravni odbor će funkcinisati u sastavu: Božidar Sarić, Božo Kakuća, Darko Trifković i Omer Kapetanović.

Mlade snage

Udruženje pčelara iz Višegrada je prvo u Republici Srpskoj postavilo web stranicu na internetu. Ovom prilikom je konstatovano da ona nije baš najurednije ažurirana pa je izabran uređivački odbor, koji će se ubuduće starati o njenom sadržaju, a članovi su: Zoran Kanostrevac, Darko Trifković, Ibrahim Kadrić, Radoje Tasić i Božo Kakuća.

Na kraju, jedna napomena. I ovu informaciju dobili smo od našeg vrijednog saradnika Bože Kakuće, koji nas redovno informiše o pčelarskim aktuelnostima iz Višegrada i cijele Gornjedrinske regije. Kako bi lijepo bilo da imamo takvih saradnika i iz drugih udruženja i regija.

Foto: Božo Kakuća