Zahvalnica

Povodom 140 godina Pčelarskog saveza Slovenije

Zahvalnica

U Celju je 16. i 17. marta o. g. održan Međunarodni sajam pčelarstva „APISLOVENIJA”.  Ova uspješno organizovana sajamska manifestacija bila je ove godine u znaku velikog jubileja Pčelarskog saveza Slovenije – 140 godina postojanja i uspješnog rada. Tim povodom dodijeljena su prigodna priznanja. Među dobitnicima je i Savez udruženja pčelara Republike Srpske. Zahvalnicu za učešće na obilježavanju 140 – te godišnjice Pčelarskog saveza Slovenije kao i doprinos razvoju pčelarstva uopšte uručili su Boštjan Noč, predsjednik Pčelarskog saveza Slovenije i Borut Pahor, predsjednik Slovenije, a primio ju je mr Radivoje Maksimović, predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske.

– Na svečanoj dodjeli priznanja bilo je prisutno kompletno rukovodstvo Pčelarskog saveza Slovenije i državno rukovodstvo. Bilo je zadovoljstvo družiti se i razmjenjivati iskustva sa prijateljima iz Slovenije – prenosi svoje utiske mr Radivoje Maksimović, predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske.

Međunarodni pčelarski sajam u Celju spada u najveće sajamske manifestacije ove vrste u regionu i pored izložbenog karaktera pratila su ga brojna stručna predavanja i sl.