Radna atmosfera

Piše Ranko Mačinković

Radna atmosfera

Dana 20.02.2013.godine u sali opštine Srbac održana je redovna i izborna sjednica Skupštine Udruženja pčelara “Košnica” Srbac.

Skupština je razmatrala izvještaj o radu Udruženja u protekloj godini, kao i finansijski izvještaj. Oba dokumenta su, poslije diskusija, usvojena jednoglasno.

Dosadašnjem rukovodstvu je istekao četverogodišnji mandat te su izabrani novi članovi koji će voditi Udruženje u narednom  četverogodišnjem periodu.

Za novog predsjednika Udruženja ponovo je izabran dosadašnji predsjednik Ranko Mačinković, za predsjednika Skupštine izabran je Borivoje Sladić. Za članove Upravnog odbora izabrani su Željko Ignjatić, Željko Gligorić, Branko Dević, Čedomir Balatunović, Miloš Gogić i Vojo Topić i za članove Nadzornog odbora izabrani su Radovan Latinčić, za predsjednika i članove Boško Stojković i Vedran Trivunić.

Edukacija

Za doprinos na unapredjenju i razvoju savremenog pčelarstva i zaštiti pčela na području opštine Srbac dodijeljena su priznanja: Čedi Krčmaru, Predragu Vulinu, Djuki Mariću, Slavku Djekiću, Petru Stojkoviću, Dragoljubu Kasagiću, Goranu mr. Mirjaniću, Ninku Gužviću i Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srbac.

Nakon održane Skupštine održano je stručno predavanje na temu Proljetni razvoj pčelinjih zajednica. Predavanje  je održao gospodin mr.Goran Mirjanić.