Masovnost

Sjednica Skupštine Udurženja pčelara “Medovina” Rudo, tekst i snimci Božo Kakuća

Masovnost

U Domu kulture u Rudom 10. marta održana je izborna sjednica Skupština Udruženja pčelara „Medovina“ iz ovog grada. Pored tridesetak pčelara, prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti te predstavnici prijateljskih udruženja-društava pčelara: „Savo Popović“ iz Arilja, „Zlatar“ iz Nove Varoši, „Priboj“ iz Priboja i „Višegrad“ iz Višegrada. Njima su ovom prilikom dodijeljena prigodna priznanja za doprinos razvoju pčelarstva u Rudom.

Lokalna vlast je do sada samo simbolično pomagala ovom udruženju, koje čak ni u ratnim uslovima nije prekidalo svoju aktivnost na unapređenju pčelarskog sektora. Pčelari su izrazili nadanja da će u narednom periodu i ova opština sagledati značaj pčelarstva za sveukupni razvoj poljoprivrede ovog kraja i podržati rad  udruženja pčelara.

Predsjednik

Dosadašnje rukovodstvo je dobilo povoljne ocjene za svoj rad pa će i u narednom četverogodišnjem periodu raditi u skoro neizmijenjenom sastavu. Bogdan Novaković će biti predsjednik, a njegov zamjenik je Miloje Ćetković. U Upravnom odboru su još: Slavko Lakić (njemu je povjerena dužnost sekretara), Savo Stanković, Radiša Stanišić, Ilija Spasojević i Miloje Rajak. Sastav Nadzornog odbora je: Predrag Ćupović, Kristina Koldžić i Borika Ćetković.

Po završetku sjednice Skupštine Dačo Dramlić, pčelar iz Lučana održao je predavanje na temu „Razvoj pčelinjih društava“.

Mladost