Grad domaćin

U Ugljeviku 13. decembra

Grad domaćin

U četvrtak 13. decembra Ugljevik, tačnije Udruženje pčelara „Majevička košnica“ iz ovog podmajevičkog mjesta,  će biti domaćin predstavnicima Saveza pčelara Holandije. U okviru uspješne saradnje Saveza udruženja pčelara Republike Srpske sa Savezom pčelara Holandije u Ugljevik dolaze potpredsjednik Pčelarskog saveza Holandije i jedan od eksperata za polinaciju i upotrebu pesticida iz ove zemlje.

Gosti iz Holandije će u pratnji mr Radivoja Maksimovića, predsjednika Saveza udruženja pčelara Republike Srpske i Krste Simića, predsjednika Udruženja pčelara „Majevička košnica“ iz Ugljevika, posjetiti dva ugledna pčelara i dva ugledna voćara sa području opštine Ugljevik.

Predviđeni su i razgovori o unapređenju saradnje između pčelarskih saveza Holandije i Republike Srpske.

Uveče će ekspert za polinaciju i upotrebu pesticida iz Holandije održati predavanje u Domu kulture „Filip Višnjić“ u Ugljeviku. Očekuje se prisustvo velikog broja pčelara ne samo iz Ugljevika nego iz cijele regije. Te večeri biće uručeni certifikati polaznici škole pčelarstva u Ugljeviku. Kao i pčelarske škole u više mjesta Republike Srpske i ova u Ugljeviku je finansirana sredstvima Vlade Holandije.