Sajmovi puni nektara

Pčelarske manifestacije

Sajmovi puni nektara

Na kraju smo ovogodišnje sezone pčelarskih sajmova i izložbi. Septembar je, kao i ranijih godina, bio najbogatiji mjesec po pčelarskim manifestacijama. U Višegradu je uspješno organizovan Sedmi sajam meda, a Sarajevo je organizovalo Deseti internacionalni sajam pčelarstva i pčelarske opreme „Bee-Fest” – Dani pčelarstva na kome su se pojavili i pčelari iz Republike Srpske. Jedan broj  pčelara iz Republike Srpske pojavio se na 18. festivalu meda u Novom Sadu, a lijepo je bilo i na sajmovima u Mrkonjić Gradu i Prijedoru. Pčelari su učestvovali i na poljoprivrednim sajmovima u Banja Luci i Bijeljini.

Najzanimljivija pčelarska sajamska manifestacija u oktobru svakako je 38. sajam pčelarstva „Tašmajdan 2012” u Beogradu. To je svake godine najveće pčelarski sajam u u regionu i tamo se redovno pojavljuju među izlagačima i pčelari Republike Srpske.  Veliki broj udruženja pčelara organizuje posjete svojih članova pčelarskom godađaju godine i s pravom treba očekivati da će i ove godine autobusi puni pčelara iz Republike Srpske krenuti put Beograda. „Tašmajdan 2012” biće otvoren 4-og, a trajaće do 7. oktobra.

U oktobru je, od 11. do 14. oktobra  i Banjalučki pčelarski sajam. S pravom se treba nadati da će grad na Vrbasu biti dobar domaćin pčelarima i da će imati šta da se vidi i čuje na ovoj sajamskoj manifestaciji.