Pogled u budućnost

U svijetu meda i pčela

Udruženje pčelara „Prva pčela“ iz Prijedora nedavno je organizovalo  radionicu pod nazivom „U svijetu meda i pčela“. Radionica je organizovana za učenike devetih razreda u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Brezičanima.

– Oko četrdeset učenika je kroz radionicu upoznato sa magičnim svijetom pčela i mogućnošću da se počnu baviti pčelarstvom. Svaki učenik je dobio na poklon brošuru pod nazivom „Kako pčele žive“ koju je pripremio i darovao Savez udruženja pčelara  Republike Srpske. Na samom kraju radionice učenici su počašćeni medom i kiflama. Učenici su imali i mnogo pitanja o pčelama i medu što govori da su se zainteresovali za pčelarstvo – informisao nas je Rajko Radivojac, predsjednik Udruženja “Prva pčela” iz Prijedora.

Dobra posjećenost

Ovakve radionice su samo jedna u nizu aktivnosti koje Udruženje pčelara „Prva pčela“ provodi da bi se mladi upoznali sa svijetom pčelarstva. Cilj je u perspektivi podmladiti članstvo udruženja, kao i naučiti buduće kupce o vrijednostima pčelinjih proizvoda za zdravlje čovjeka.

– Zahvaljujemo se direktorici škole gospođi Oliveri koja je omogućila održavanje ove radionice, kao i predavaču dip.inž.tehnologije Predragu Jankoviću, koji je svoj dio posla obavio besprijekorno – ističu u udruženju pčelara „Prva pčela“ iz Prijedora.