U susret 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam

U okviru priprema za predstojeći 79. međunarodni poljoprivrdni sajam u Novom Sadu u toku je ocjenjivanje kvaliteta proizvoda. Pehari i medalje koje proizvođači osvoje na ovoj, jednoj od tri najveće agrarne sajamske manifestacije u Evropi, sjaje posebnim sjajem. One su dokaz visokog kvaliteta i imaju poseban marketinški značaj.

Ove godine u konkurenciji pčelinjih proizvoda našli su se i medovi sa pčelinjaka Radivoja Maksimovića iz Trebinja. Ocjenjivačka komisija je izlagaču iz Trebinja dodijelila visoko priznanje – pehar Novosadskog sajma za visok kvalitet meda. Nadalje, dodijeljeno mu je i sedam velikih zlatnih medalja, i to za:

–         med livada + žalfija,

–         med livada + drača,

–         med livada + zanovijet,

–         med livada + vrijesak,

–         med livada + lipa,

–         hercegovački livadski med i

–         miješani med.

Velika zlatna medalja je najveće priznanje koje se dodjeljuje za kvalitet na Međunarodnom poljoprivrednom  sajmu u Novom Sadu.

Svaki od prijavljenih medova dobio je maksimalni zbir ocjena – 12, što nije pošlo za rukom nijednom drugom proizvođaču od svih njih koji su prijavili svoje proizvode na ocjenjivanje.

Pčelarske proizvode ocjenjivala je autoritativna  komisija u sastavu: prof. dr Mića Mladenović, Poljoprivredni fakultet Zemun – Beograd, predsjednik, dr Nebojša Menković, Institut za ljekovito bilje “Josif Pančić” Beograd i mr Slađan Rašić, Poljoprivredni fakultet Zemun – Beograd, članovi.

Radivoje Maksimović, pčelar iz Trebinja je diplomirani inženjer agronomije i aktuelni je predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske.