U pravim rukama

Podjela slikovnica

U pravim rukama

Kako nam javlja Božo Kakuća, naš vrijedni saradnik i član Upravnog odbora Saveza uduženja pčelara Republike Srpske  iz Višegrada, u lijepom Andrićevom gradu na obali Drine ni u sred zime pčelari ne sjede skrštenih ruku. Nedavno su predstavnici Udruženja pčelara “Višegrad” dodijelili slikovnice “Kako pčele žive”, čiji je izdavač Savez udruženja pčelara Republike Srpske uz podršku Nevladine organizacije “OXFAM Italija”, djeci u obdaništu “Neven” kao i djeci koja pohađaju igraonicu u Udruženju hendikepiranih “Želje”.

Podjelu slikovnica propratila je ekipa BN televizije i drugi mediji, koji su u tome objavili prigodne priloge.

Slikovnice “Kako pčele žive” dobila su i djeca u Rudom, a uskoro će ih dobiti i najmlađi u Foči i Čajniču.

ODLIČNA POSJETA NA WWW.MEDVISEGRAD.COM

Udruženje pčelara “Višegrad” iz istoimenog grada prvo je u Republici Srpskoj imalo web stranicu, koju je postavilo uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Web stranica je odlično posjećena. Broj posjetilaca je uveliko prešao 100.000.

Web stranicu je dizajnirao sd-design iz Beograda i ona se uredno ažurira. Statistika pokazuje da je daleko najviše posjetilaca 93,36 odsto iz Evrope, iz Sjeverne Amerike ih je 2,66 , a iz  Azije 0,63 odsto. Analizom posjeta po državama dolazi se do zaključke da najviše interesovanja za sadržaje na ovoj web stranici pokazuju pčelari i drugi zainteresovani iz Bosne i Hercegovine, koji čine 34,77 odsto ukupnog broja posjetilaca. Neznatno zaostaje Srbija sa 33,13 odsto, a zatim slijedi Hrvatska sa 13,60, Makedonija sa 5,75, Crna Gora sa 3,37, SAD sa 2,41, Slovenija sa 1,24…

Svi prilozi i fotografije na ovoj web stranici pripremaju se bez bilo kakve naknade, što je još jedna potvrda  entuzijazma višegradskih pčelara.