Ugledni gosti

Pčelarske manifestacije

Ugledni gosti

U Šamcu je održan Treći sajam meda, pčelarske opreme i zdrave hrane „Šamac 2011“, posljednja ovgodišnja pčelarska manifestacija u Republici Srpskoj. Organizator je bila Turistička organizacija Šamac, a pokrovitelj  Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske. Bilo je preko 40 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine.

Svečanom otvaranju ove sajamske manifestacije prisustvovala je i Gorana Zlatković, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske. Ona je ovom prilikom rekla da resorno ministarstvo podržava ovakve manifestacije jer one omogućavaju poljoprivrednim proizvođačima da razmijene iskustva, kada je riječ o proizvodnji i promovisanju proizvoda ne samo na području lokalne zajednice, već i šire.

Meda u izobilju

Po riječima Save Minića, načelnika opštine Šamac, ovogodišnji sajam  je sadržajniji od dva prethodna.

– Ovaj sajam ne postaje samo tradicija, već i brend. Mnogi izlagači osvojili su dosta nedalja na takmičenjima. To znači da osim sadržajnosti izlagača, na ovogodišnjem sajmu imamo i kvalitet, sigurno najbolji do sada – naglasio je Savo Minić.

Karolina Pupčević, direktor Turističke organizacija Šamac, je istakla da svi štandovi zaslužuju pažnju.

U okviru pratećih sajamskim manifestacija mr Goran Mirjanić sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci održao je predavanje pčelarima na temu „Dobra pčelarska praksa“.

Sajam je trajao tri dana i imao je izložbeni i prodajni karakter.

Bogati štandovi