Plakat

Još jedna slatka sajamska manifestacija

Plakat

Šamac će od 9. do 11. decembra ove godine biti domaćin tradicionalne sajamske manoifestacije – Sajma meda, pčelarske opreme i zdrave hrane  Šamac 2011. Organizator je Turistička organizacija Šamac u saradnji sa opštinom Šamac, a  uz podršku Turističke organizacije Republike Srpske.  Pokrovitelj je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske. To će  biti posljednji ovogodišnji pčelarski sajam u Republici Srpskoj.   Održaće se u hotelu „Plaža“ u Šamcu, a okupiće, najvjerovatnije, četrdesetak izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine i okruženja.

– Naši pčelari će sigurno izaći na sajam i  izložiti svoje proizvode. Biće to lijepa prilika da se  predstavi pčelarski sektor naše opštine, ali i proizvodi pčelara iz okruženja – kaže Svetozar Evđić, predsjednik Udruženja pčelara „Maslačak“ iz Šamca.

Sajam će imati i edukativni karakter za građane. Jedno od predavanja održaće mr Goran Mirjanić sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci. To će biti ujedno i prilika za upoznavanje sa aktuelnim stanjem u oblasti pčelarstva i zakonskoj regulativi u pčelarskom sektoru. Posebna pažnja biće posvećena djeci, kako bi najmlađi proširili svoja znanja o pčelinjim proizvodima kao zdravoj hrani.

Očekuje se da će se na sajmu naći dosta pčelarske opreme, stručna literatura iz oblasti pčelarstva i dr.

– Naša firma će učestvovati  na sajmu u Šamcu – kaže Nikola Veselčić, vlasnik Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Veselčić“ iz Špionice Srednje u opštini Srebrenik.. – Predstavićemo se sa marmeladom, slatkim i sirupom od tikve i sjemenkama tikve golice.

Kako nas je informisala Karolina Pupčević, direktor Turističke organizacije Šamac, sajam je izložbeno – prodajnog karaktera, a izložbeni prostor svim izlagačima organizator je obezbijedio besplatno. Ova sajamska manifestacija je postala tradicionalna. Svečano otvaranje je 9. decembra u 11 sati.

– Dobro došli u Šamac! – poručila je na kraju Karolina Pupčević.