Poštovani predsjednici...

S povodom

Poštovani predsjednici...

Kada smo pokrenuli našu web stranicu cilj nam je bio da se podigne stepen informisanosti u pčelarskom sektoru Republike Srpske. Sve što smo radili i angažovali se bilo je podređeno ostvarivanju tog cilja. Posebna pažnja poklonjena je informacijama  iz Saveza udruženja pčelara Republike Srpske jer, opšta je ocjena, pčelari treba da blagovremeno saznaju koje aktivnosti vodi Savez udruženja pčelara Republike Srpske i kako one teku. Taj dio posla, uglavnom, dobro teče, uz uobičajeno “uvijek može bolje”.

Međutim, na našoj web stranici imamo veoma malo informacija iz udruženja pčelara i pčelarskih zadruga. Lica zadužena za pripremanje tekstova koji se objavljuju na www.suprs.info naprosto nemaju “sirovina” za aktuelne tekstove iz udruženja pčelara. Nedostaju nam podaci i činjenice. Samo jedan veoma mali broj udruženja poklanja pažnju informisanju i šalje priloge za web stranicu. Veoma rado bismo objavili priloge iz svih naših udruženja. Ako mislite da to mogu i treba da urade profesionalci, da se odmah razumijemo, od toga nema ništa. Udruženja pčelara su “prosuta” s kraja na kraj Republike Srpske i ne bi bilo racionalno putovati na skupove i manifestacije koje organizuju članice Saveza udruženja pčelara Republike Srpske. Jedino rješenje, na ovom nivou organizovanja i finansijske snage, je da nas udruženja pčelara iz svih krajeva Republike Srpske obavještavaju o sjednicama njihovih rukovodstava, manifestacijama i svemu ostalom što se događa u njima. Ne moraju to da budu novinarski tekstovi. Dovoljno je samo “nabacati” podatke i činjenice, a mi ćemo lako od toga  pripremiti prilog i objaviti ga. Sada nam predstoji vrijeme održavanja sjedinica skupština, analiza minule godine, donošenje planova rada za narednu godinu, edukacija članstva i dr. Radovalo bi nas ukoliko biste vi, poštovani predsjednici, zadužili nekoga iz rukovodstva udruženja da nam pošalje neki materijal, koji ste  pripremili za bilo koji vaš skup. Najavićemo vaše sjednice, a još više bi nas radovalo da poslije održanih skupova dobijemo zaključke, podatke i činjenice, što će nam poslužiti za pripremu priloga o aktivnostima u vašem udruženju pčelara.

Spremni smo da obogatimo web stranicu www.suprs.info prilozima iz udruženja pčelara. Pomozite nam da napravimo pomake  na tom planu.

S poštovanjem,

Petar Ilić