Sa Dana meda 2010.

Serija pčelarskih sajmova i izložbi u Republici Srpskoj  počinje u Bijeljini. U povodu slave grada Pantelina, na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića od 7. do 9. avgusta odžaće se tradicionalni “Dani meda u Semberiji”.  Ovo je sedmo po redu okupljanje pčelara iz Semberije, ali i drugih krajeva.

Kako nas je informisao Milorad Tešić, sekretar Udruženja pčelara “Semberija” iz Bijeljine, koje je organizator ove manifestacije, spisak izlagača još nije zaključen, ali se očekuje da će pored semberskih pčelara svoje proizvode izložiti i pčelari iz Gradiške, Brčkog, sa Romanije, Ozrena, iz Dervente, a vjerovatno će uzeti učešće i pčelari iz Srbije. Po Pravilniku o nagradama i priznanjima, dodijeliće se nagrade za najkvalitetniji med, za najljepše uređen štand, a predviđena je i specijalna nagrada za pčelara koji se pojavi sa nečim novim i specifičnim.

Organizatori ističu da im je za organizaciju ove manifestacije pružila pomoć  Administrativna služba opštine Bijeljina.

Iako je ova godina bila nepovoljna za pčelarstvo, očekuje se da će ovdašnji pčelari pokazati da i u uslovima loše pčelarske godine, mogu da se proizvedu pčelarski proizvodi vrhunskog kvaliteta.