Podrška pčelarima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa funkcionerima Saveza udruženja pčelara Republike Srpske

Podrška pčelarima

Trebinje je od 23. do 25. marta bilo domaćin tradicionalnog savjetovanja agronoma Republike Srpske. Ovaj značajni naučni skup otvorio je Zoran Kovačević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Među pratićim sadržajima Savjetovanja agronoma bila je i manifestacija “Dani vina – Trebinje 2011”, koju je organizovalo Udruženje vinara i vinogradara Istočne Hercegovine “Vinos”. Sajam je otvorio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Pčelari Trebinja sa svojom Pčelarskom zadrugom “Žalfija” tradicionalno izlažu svoje proizvode na ovom sajmu. Tako je bilo i ove godine.

Tokom ove sajamske manifestacije Radivoje Maksimović, predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske i Obrad Ninković, predsjednik Skupštone Saveza udruženja pčelara Republike Srpske i predsjednik Udruženja pčelara “Trebinje”, iskoristi su priliku da predsjednika Milorada Dodika upoznaju sa aktivnostima koje vodi Savez udruženja pčelara Republike Srpske na unapređenju pčelarstva u Republici Srpskoj, kao i stanju u pčelarskom sektoru Srpske. U razgovoru je bilo riječi i o izgradnji Pčelarskog centra Pčelarske zadruge “Žalfija” u Trebinju. Kako nas je informisao predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske Radivoje Maksimović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je obećao podršku razvoju pčelarskog sektora Republike Srpske i Hercegovine.

U znak zahvalnosti za podršku u razvoju pčelarskog sektora Republike Srpske i Istočne Hercegovine predsjednici Radivoje Maksimović i Obrad Ninković uručili su svečano pakovanje hercegovačkog meda predsjedniku Miloradu Dodiku.

Za vrijeme savjetovanja agronoma Republike Srpske Radivoje Maksimović i Obrad Ninković su vodili razgovor sa Zoranom Kovačevićem pomoćnikom ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Gospodin Kovačević je za vrijeme boravka u Trebinju vodio razgovor sa Upravnim odborom Pčelarske zadruge “Žalfija” i obišao objekat Pčelarskog centra, koji je u fazi gradnje.