Dr Mića Mladenović

Na ovogodišnjem savjetovanju agronoma u Trebinju

Dr Mića Mladenović

U Trebinju će se od 22. do 25. marta ove godine održati Savjetovanje agronoma Republike Srpske. Medju velikim brojem  radova koji će biti prezentirani na ovom naučnom skupu, biće ih i nekoliko iz oblasti pčelarstva.

Prvog dana Savjetovanja među pet uvodnih referata, koji će biti podnešeni u plenarnom dijelu, biće i rad pod naslovom “Značaj medonosne pčele u poljoprivrednoj proizvodnju Republike Srpske”, čiji je autor dr Mića Mladenović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

Sljedećeg dana učesnici Savjetovanja moći će da čuju još dva zanimljiva “pčalarska” naučna rada. Prvi je “Značaj voćne paše na organsko pčelarenje”, koji su pripremili D. Veličković, Mića Mladenović i M. Veličković, a drugi “Antibiotici, sulfonamidi i mikrobiološka ispravnost monoflornih medova u Srbiji” pripremili su Mića Mladenović, S. Milosavljević, N. Milosavljević i Zdenka Stefanović.

“Linearna rastojanja na zadnjem desnom krilu medonosne pčele na području severnog Kosmeta” je rad koji su pripremili Mića Mladenović i Valentina Peševa. Vjeruje se da će pažnju privući i rad dvojice mladih naučnih radnika sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci mr Gorana Mirjanića i mr Siniše Mitrića pod naslovom “Medonosne pčele kao prirodni resurs Republike Srpske i sprečavanje njenog trovanja pesticidima”.