Radivoje Maksimović

Sjednica Skupštine Saveza udruženja pčelara Republike Srpske

Radivoje Maksimović

U subotu 19. februara u Omarskoj je održana izborna sjednica Skupšine saveza udruženja pčelara Republike Srpske. U njenom radu učestvovao je i gospodin Zoran Kovačević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Dužnost predsjednika Saveza u narednom četverogodišnjem mandate povjerena je  Radivoju Maksimoviću, diplomiranom inženjeru agronomije iz Trebinja, koji je ovu dužnost obavljao i do sada. Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran je Obrad Ninković, aktuelni predsjednik Udruženja pčelara “Trebinje” iz Trebinja.

U Upravni odbor izabrani su: Dragomir Vujković iz Omarske, Slavko Stanić iz Vlasenice, Božo Kakuća iz Višegrada, Slaviša Knežević iz Sokoca, Goran Merćep iz Dervente, Milorad Čeko iz Banja Luke, dr Novak Đurić iz Bijeljine  i Blažo Vujović iz Bileće.

Poslije veoma uspješne sjednice Skupštine u Omarskoj je održana prigodna svečanost povodom 10 godina organizovanja i uspješnog rada Udruženja pčelara iz ovog mjesta kod Prijedora. Tom prilikom o jubileju je govorio počasni predsjednik Udruženja pčelara “Omarska” Drago Obradović, a promovisana je i monografija o kojoj je govorio recenzent Milorad Čeko iz Banja Luke. Povodom jubileja u Omarskoj dodijeljena su priznanja institucijama i pojedincima zaslužnim za unapređenje pčelarstva u ovom kraju. Svečanosti u Omarskoj prisustvovao je i Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor.

O sjednici Skupštine i obilježavanju jubileja u Omarskoj opširnije informacije ćemo donijeti naknadno.