Upravni odbor Saveza udruženja pčelara Republike Srpske zasjedaće u Mrkonjić Gradu

Grad domaćin

U  ponedjeljak 27. decembra u restoranu  “Rojal” kod Mrkonjić Grada sa početkom u 12 sati održaće se redovna sjednica Upravnog odbora Saveza udruženja pčelara Republike Srpske. Dnevni red je poprilično dug i veoma interesantan. Među aktuelnim pitanjima koja će se razmatrati na ovoj sjednici, vjeruje se da će posebnu pažnju privući Izvještaj Komisije za kontrolu prijavljenih pčelinjih društava za podstcaje koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na osnovu odredaba Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela u 2010. godini i Izvještaj o štetema koje su pretrpili pčelari za vrijeme nedavnih katastrofalnih poplava. Razmatraće se i Izvještaj o Pčelarskoj školi u Dobojskoj regiji kao i prijedlog Odluke o učlanjivanju Saveza u Privrednu komoru Republike Srpske.

Na dnevnom redu je prijem tri nove članica: pčelarskih udruženja “Agromajevica” iz Lopara, “Čelinac” iz istoimenog mjesta i “Osat” iz Srebrenice.

Ovom prilikom razmatraće se i izvještaji o studijskom putovanju u Sloveniju, putovanju predstavnika Saveza na Evropsku konferenciju pčelara u Ankari,te sjednicu asocijacija pčelara balkanskih zemalja u Pljevljima kao i dočeku delegacije Pčelarskog saveza Slovenije u Banjoj Luci.

Na ovoj sjednici vjerovatno će biti donesena Odluka o održavanju redovne sjednice Skupštine Saveza. U okviru priprema za ovu sjednicu razmatraće se Izvještaj  o radu u periodu između dvije sjednice Skupštine, Program rada Saveza za narednu godinu kao i Finansijski plan za isti vremenski period, a donijeće se i prijedlog Odluke o visini članarine u 2011. godini. Vjerovatno će biti riječi i o kadrovskim pitanjima, izboru predsjednika Skupštine i Upravnog odbora, zatim   članova Upravnog i Nadzornog odbora kao i mjestu i terminu održavanja sjednice Skupštine i drugim pitanjima vezanim za njen rad.

Na dnevnom redu sjednice Upravnog odbora u Mrkonjić Gradu je i više tekućih pitanja iz oblasti finansija, inventarisanja i sl.