Pregled pa podsticaj

Iz aktivnosti Saveza udruženja pčelara Republike Srpske

Pregled pa podsticaj

U skladu sa ranije donijetim zaključcima Saveza udruženja pčelara Republike Srpske u toku je kontrola podataka o prijavljenim košnicama i pčelinjacima za podsticaje, koji se obezbjeđuju iz budžeta Republike Srpske, a u skladu sa odredbama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela. U pitanju je zajednička aktivnost Saveza udruženja pčelara Republike Srpske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa ciljem da podsticajna sredstva dospiju u prave ruke.

Kako nas je informisao predsjednik Komisije za kontrolu podataka Slavko Stanić, sekretar Saveza udruženja pčelara Republike Srpske, kontrola je već završena u Potkozarskoj i Krajiškoj, a slijedi u svim ostalim regijama. Kada kontrola bude završena, sačiniće se pismeni izvještaj koji će razmatrati Upravni odbora Saveza udruženja pčelara Republike Srpske, a potom će biti dostavljen resornom ministarstvu. Očekuje se da će i nadležne inspekcijeske službe, na osnovu tog izvještaja, obaviti određene kontrole.

Kontrolni pregledi, koji su u toku, obavljaju se na licu mjesta i pored već pomenutog predsjednika,  u komisiji su još član Upravnog odbora Saveza udruženja pčelara Republike Srpske sa područja regije na kojoj se vrši kontrola kao i predsjednik ili predstavnik udruženja pčelara čiji članovi su predmet kontrole.