Uspješan domaćin
Na Četvrtom sajmu meda i zdrave hrane u Brčkom

Uspješan domaćin

Miko Despotović, pčelar iz semberskog sela Popova, član Udruženja pčelara “Matica” iz Bijeljine, osvojio je najveće priznanje koje se dodjeljuje na “medenom” sajmu u Brčkom. On je vlasnik uspješne firme “Bimed” iz Bijeljine i ranije je dobijao vrijedna priznanja na mnogim pčelarskim sajmovima i izložbama. Očigledno je da se radi o pčelaru koji je “ispekao zanat” tako da je na ocjenjivanju meda, i pored velike konkurencije, zablistao punim sjajem. Od 25 mogućih bodova, komisija za ocjenjivanje, na čijem čelu je bio dr Milan Kramer iz Osijeka dodijelila mu je 25, a samo po bod manje imali su Asmir Duraković iz Gradačca, Miroslav Budiša i Veljko Živanović, oba iz Brčkog.

Sajam u Brčkom okupio je šezdesetak pčelara iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Među njima su bili pčelari iz Republike Srpske i to iz Sokoca, Janje, Bijeljine, Dervente, Gradiške…

Ovo je bio četvrti po redu sajam meda u Brčkom, ali hroničari su zapisali da je prvi sajam meda u Brčkom organizovan daleke 1912. godine i da je okupio pedesetak izlagača.