Najavljujemo

Marinko Ćelić

U Udruženju pčelara “Kneževo” iz Kneževa obavljaju se ubrzane pripreme za organizaciju ovogodišnjeg, trećeg po redu, Sajma meda i pčelarstva. Ova pčelarska manifestacija će se održati 19. avgusta i biće u znaku ekološkog pčelarenja, za koje u ovom kraju postoje povoljni uslovi.

U okviru pratećih sajamskim sadržaja održaće se okrugli sto na temu “Ekološko pčelarenje”. Uvodnu riječ na ovom skupu imaće Radenko Reljić, profesor i pčelar iz Kneževa. Očekuje se da će u radu okruglog stola pored ljudi od struke učestvovati i pčelari praktičari, čija iskustva uvijek dobro dođu.

– Pored pčelara iz našeg kraja, očekujemo učešće na Sajmu i pčelara iz susjednih udruženja. Uputili smo im pozive i nadamo se da će biti naši gosti i svojim učešćem uveličati našu pčelarsku manifestaciju. Inače, Sajam organizujemo uz veliku podršku Međunarodne organizacije “World Vision”, koja se uveliko angažuje na realizaciji programa “Razvoj pčelarstva u sjeverozapadnoj Bosni”. Koristim i ovu priliku da im se najsrdačnije zahvalim na podršci koju smo dobili – rekao nam je Marinko Ćelić, predsjednik Udruženja pčelara “Kneževo” iz Kneževa.

Pored pčelara,  u Kneževu će se u istom terminu održati izložba gljiva i ljekovitog bilja. Očigledno je da ima više razloga da se prijatelji prirode i zdrave hrane 19. avgusta nađu u Kneževu.