Pčelarske manifestacije

Sedma godina

Tradicionalna manifestacija “Romanijski dani meda i ljekovitog bilja” održaće se i ove godine 11. avgusta na Ravnoj Romaniji kod Manastira Svetog Georgija. Ovo je sedmo po redu okupljanje pčelara koje je postalo tradicionalno i sve više privlači pažnju  ljudi ovog kraja, ali i brojnih gostiju, koji ovdje dolaze.

Područje Romanije je zahvaljujući svojoj bogatoj i kao suza čistoj pčelinjoj paši postalo veoma interesantno za pčelarstvo.  Zato je i ova manifestacija našla plodno tle baš u ovom živopisnom kraju.

– Imaćemo izložbu pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja. Pored pčelara sa područja Sarajevsko – romanijske regije dolaze nam izlagači iz Federacije Bosne i Hercegovine i Srbije. Pripreme najnormalnije teku i nadam se da će to biti, kao i ranijih godina, jedna lijepa pčelarska manifestacija. U ime domaćina svima koji će toga dana doći na Ravnu Romaniju želim dobrodošlicu i lijepo pčelarsko druženje – rekao nam je Slaviša Knežević, predsjednik Udruženja pčelara “Glasinac” iz Sokoca, koje je organizator ove manifestacije.