Plakat za MedFest

Drugi sajam meda i pčelarskih proizvoda “MedFest Trebinje 2010” održaće se 18. i 19. avgusta 2010. godine na Gradskoj pijaci/šetalište. Očekuje se da će ova pčelarska manifestacija  okupiti veliki broj pčelara, udruženja pčelara i privrednih društava koja se bave proizvodnjom reprodukcionog  materijala za pčelarstvo te drugih ljubitelja meda i pčela. Pčelarska zadruga “Žalfija” iz Trebinja uputila je poziv zainteresovanima za pčelarstvo da učestvuju na izložbenim, takmičarskim i edukativnim sadržajima sajma.

Svečano otvaranje je predviđeno prvoga dana održavanja sajamske manifestacije u 10 časova, a potom je izložba meda i pčelarskih proizvoda sve do 19 sati. Istoga dana sa početkom u 18 sati u Velikoj sali Hidroelektrane Trebinje obaviće se prezentacija internog pravilnika proizvodnje hercegova¨kog meda, a sat kasnije predavanje za pčelare. Sutradan je cjelodnevna izložba meda i pčelarskih proizvoda.

Organizator ove sajamske manifestacije je Pčelarska zadruga “Žalfija” iz Trebinja uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Administrativne službe opštine Trebinje. Finansijsku podršku pružila je italijanska pokrajina Toskana, UCEDEP i dr.