Pčelarske manifestacije

Visok kvalitet proizvoda

Tradicionalna manifestacija “Dani meda u Semberiji” održana je i ove godine u okviru obilježavanja Pantelina – slave grada Bijeljine. Na Gradskom trgu pčelari su izložili svoje proizvode i puna tri dana, tačnije od 7. do 9. avgusta, privlačili pažnju građana i njihovih gostiju. U skladu sa ranije postignutim dogovorom, svi izlagači su med prodavali po jedinstvenoj cijeni od 10 konvertiblnih maraka za jedna kilogram.

Pored semberskih pčelara na ovogodišnjim “Danima meda u Semberiji” pojavili su se i pčelari iz Gradiške, Petrova, Brčkog, Dervente, Rudog. Posebna komisija organizatora pregledala je sve štandove i priznanje za najuređeniji štand pripalo je pčelarima iz Karanovca kod Petrova – Zorici i Nebojši Andriću. Drugo mjesto pripalo je Željki i Mladenu Merćepu iz Dervente, a treće Tomki i Milanu Mitroviću iz Bijeljine.

– Naša pčelarska manifestacija “Dani meda u Semberiji” može se ocijeniti kao uspješna – rekao nam je Budimir Gavrić, predsjednik Udruženja pčelara “Semberija” iz Bijeljine, koje je bilo organizator ove pčelarske izložbe. – Bilo je ukupno 12 izlagača, što ocjenjujemo kao nedovoljno, ali izloženi pčelinji proizvodi su bili na zavidnoj visini tako da smo kvalitetom nadoknadili nedovoljnu brojnost izlagača. Lijepo je što smo imali pčelare sa strane i ako ovako nastavimo iduće godine biće više izlagača iz drugih krajeva nego semberskih pčelara. Potrudili smo se da ovom manifestacijom uveličamo slavu grana i, nadamo se, da smo u tome uspjeli. Sada nam slijedi učešće na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu “Interagro 2010”, koji će se održati od 16. do 19. septembra u Bijeljini.