Iz naših udruženja

Udruženje pčelara “Petrovo” iz istoimenog sjedišta opštine na planini Ozren, spada u red manjih, ali vrjednijih. Već tri godine ovo udruženje organizuje druženje pčelara. Ove godine pored domaćih pčelara kod šumarske kuće na planini Ozren bili su prisutni i gosti iz Teslića, a posebnu dimenziju ovog skupa dalo je prisustvo gostiju iz međunardone organizacije World Vision, koja pomaže revitalizaciju pčelarstva u Bosni i Hercegovini. Sa pčelarima su se na Ozrenu družili: Hans Bederski, direktor World Vision BiH, Shavier Čampero, predstavnik World Vision Kanade, te Vineta Popović i Sveto Đurđević iz Kancelarije ove međunarodne organizacije u Tuzli.

Učesnike druženja pčelara na Ozrenu pozdravio je Nebojša Andrić, predsjednik Udruženja pčelara “Petrovo”. Potom su pčelari i njihovi gosti bili na pčelinjacima uglednih pčelara ovog kraja Slaviše Pejića i Nebojše Andrića.

Susret je iskorišten za razmjenu iskustava, upoznavanje i druženje. Kako je to izgledalo možete vidjeti na fotografijama objavljenim u našoj galeriji.